De woningen en appartementen binnen ‘De Rokerij’ worden duurzaam en toekomstgericht gerealiseerd. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, wij geven u graag wat informatie over de mogelijkheden.

Verwarmen, douchen en koken wordt niet meer op gas gedaan. Koken zal elektrisch gaan en de woning of het appartement zal verwarmd worden door bodemwarmte of via de buitenlucht. Daarnaast wordt alles uitgevoerd met moderne isolatiematerialen en ventilatiesystemen, zodat er altijd een prettig binnenklimaat heerst. 

Wat zijn dan de mogelijkheden en hoe gaat dat in zijn werk? Wij geven u een korte uitleg over de mogelijkheden waarbij we twee varianten toelichten:

Warmtepomp

De warmtepomp onttrekt zijn warmte aan de buitenlucht of de bodem via een zogenaamde compressor of warmtewisselaar. Door deze combinatie kan er op een duurzame wijze voorzien worden in verwarming, koeling en levering van warm tapwater.

De warmtepomp maakt van de buitenlucht of bodemwarmte hogere temperaturen voor verwarming en tapwater. Voor dit opwaarderen tot bruikbare energie gebruikt de warmtepomp elektrische energie, onder andere van netstroom of zonnepanelen. Het rendement bij een warmtepomp is altijd groter dan 100%. Een zeer zuinige en duurzame manier van verwarming dus!

De warmtepomp is aangesloten op een eigen energiebron, of dit nou bodemwarmte is of de buitenlucht. Bij een bodemwarmtepomp bestaat dit uit één of meerdere bodembronnen (afhankelijk van de woning grootte). Bij een luchtwarmtepomp bestaat dit uit een buitenunit welke op een zo gunstig mogelijke positie geplaatst wordt.

Bij een bodemwarmtepomp wordt via het bronsysteem in de winter warmte uit de bodem gehaald en koelt de bodem af. Door in de zomer de koeling uit de bodem te halen warmt de bodem in de zomer weer op. Bij het koelen in de zomer wordt direct gebruik gemaakt van de lage temperatuur van de bodem. Hierdoor worden de woningen gekoeld met een zeer laag energiegebruik. Ook gaat de bron – door in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen – oneindig lang mee. Daarnaast is de woning zowel in de winter als in de zomer maanden comfortabel, omdat er verwarmd en gekoeld kan worden met het systeem.

De keuze voor het type verwarmingssysteem is van veel zaken afhankelijk, waarbij Blokland Bouwpartners B.V. in de komende periode een keuze zal maken voor het beste verwarmingssysteem. Wanneer de keuze valt op een lucht/water warmtepompsysteem, zal de koelfunctie optioneel mogelijk zijn.

Warm tapwater

De warmtepomp zal ook het warme tapwater verzorgen. Hiervoor is de warmtepomp voorzien van een tapwatervat met warm water. Bij deze moderne systemen wordt er een voorraad warm water opgeslagen. Op het moment dat u gebruik maakt van het water en het vat langzaam leeg raakt, zal de warmtepomp het tapwater bijvullen. Zodra het boilervat leeg is, duurt het ca. 2 tot 4 uur voordat het boilervat weer volledig gevuld is met warm tapwater. De grootte en inhoud van het boilervat wordt tijdens het verdere voorbereidingstraject bepaald, de opwarmtijd is afhankelijk van de grootte van het boilervat.

Alle bovenstaande informatie is informatief opgesteld en zal afhankelijk van definitieve berekeningen vastgesteld worden.

Het rendement bij een warmtepomp is altijd groter dan 100%. Een zeer zuinige en duurzame manier van verwarming dus!Arie Huisman

Blokland Bouwpartners B.V. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in en ontvang als eerste bericht over de laatste ontwikkelingen.

inschrijven

Contact

De Rokerij

Eigentijds en industrieel met de charme van vroeger